друкувати


A.Гриценко пропонує обирати місцеву владу за відкритими списками

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-20 04:57:43
Існує багато проектів виборчого законодавства, серед яких треба вибрати такий, що дозволить поєднати відповідальність конкретного обранця за свої дії, а також – партії за свого члена.

Таку думку сьогодні на прес-конференції у Кіровограді висловив Анатолій Гриценко, глава Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, лідер ВГО "Громадянська позиція", повідомляє персональний сайт Анатолія Гриценка.

На думку Гриценко, вибори у місцеві органи влади мають проводитися за відкритими списками.

"У такому випадку партії нестимуть відповідальність за діяльність команди у місцевій владі, обраної під її прапорами, - вважає Гриценко. - Представники партії у парламенті та в органах виконавчої владі допомагатимуть своїй команді досягати максимально ефективного результату".

Крім того, висування конкретної людини, а не невідомого "кота в мішку" дозволить самим виборцям бачити, кого вони обирають. І, відповідно, потім знати, з кого вимагати виконання передвиборчих обіцянок.

Така виборча система, на думку Гриценка, "спонукатиме партії шукати більш професійних, відповідальних і моральних людей, у тому числі - серед безпартійних. Включати їх у свої списки й просувати в органи влади".

"Це - найкраще поєднання і відповідальності конкретних депутатів за результати своєї діяльності перед людьми, і партій - за цих осіб", - наголосив він.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі