друкувати


Податківці виявили майже 700 неоформлених найманих працівників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-20 02:30:33
Державною податковою службою області приділяється значна увага проведенню перевірок щодо виявлення фактів невиплати заробітної плати, ухилень від оподаткування зарплати, зокрема видачі її за рахунок "тіньових" коштів, ведення "подвійної" бухгалтерії, використання не облікованої готівки, оподаткування незначної частини доходів, тощо.

Так, з початку року податківцями області документальними перевірками охоплено 54 юридичні особи та 48 фізичних осіб-підприємців. Як наслідок, додатково донараховано 12267,0 тис. грн податку з доходів фізичних осіб та штрафних санкцій, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

Серед виявлених порушень, зокрема, у 29 випадках надання матеріальних та соціальних благ без утримання податку, 19 - приховування заробітної плати від оподаткування, виплата її за рахунок "тіньових" коштів, по два випадки - ведення подвійної бухгалтерії та виплата позик особам, які не є найманими працівниками, 50 - інші. За наслідками проведених перевірок 30 матеріалів передано до органів влади та прокуратури (в тому числі до прокуратури – 16, із яких по 9 щодо роботодавців порушено кримінальні справи).

Також за результатами перевірок виявлено 683 неоформлених найманих працівників. Внаслідок проведених податківцями заходів суб’єкти господарювання оформили належним чином трудові відносини з працівниками і перерахували до бюджету 47,4 тис. грн податку із виплаченої заробітної плати.

Обговорити на форумі