друкувати


Посол США в Україні назвав "дуже інтенсивним" початок реформ, розпочатих в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-20 09:57:38
Посол США в Україні Джон Теффт назвав "дуже інтенсивним" початок реформ, розпочатих в Україні. Про це він заявив під час зустрічі з Міністром юстиції України Олександром Лавриновичем, яка відбулася в українському Мін’юсті.

"Якщо подальший розвиток реформ триватиме у такій тональності, це сприятиме позитивному іміджу України в США та Європі", - наголосив Джон Теффт, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

Посол відзначив інтенсивний початок роботи комітетів при Президентові України – з економічних реформ та судової реформи. За словами Джона Теффта, США "готові зробити внесок" у реалізацію цих реформ. Зокрема, як повідомив Посол, під час зустрічі українського та американського президентів, яка відбулася під час нещодавнього візиту Віктора Януковича до Сполучених Штатів Америки, Барак Обама пообіцяв усіляку підтримку України на шляху реформ.

У цьому контексті, під час зустрічі з українським Міністром юстиції, Посол США висловив цікавість до планів нової влади щодо змін або розвитку законодавства у проблемних сферах. У ході зустрічі з Міністром юстиції України, Джон Теффт поставив низку запитань щодо перспектив реалізації судової реформи, змін до антикорупційного пакету законів, дія яких була відтермінована Верховною Радою до 1 січня 2011 року. Серед таких, що потребує якнайшвидшого законодавчого врегулювання, Посол назвав сферу державних закупівель в Україні.

Крім того, Джон Теффт висловив переконання в необхідності реформ кримінальної юстиції в Україні. Посол повідомив Міністру юстиції України про наміри Державного департаменту США спільно з представництвом Європейського Союзу провести 18 травня у Києві конференцію, присвячену питанням реформ кримінальної юстиції. Олександр Лавринович отримав запрошення Посла США взяти участь в указаному заході з метою фахової оцінки перспектив реформи кримінальної юстиції у країні.

Обговорити на форумі