друкувати


Соцопитування свідчать, що Україна не "дозріла" для членства в Євросоюзі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-19 05:18:41
Більшість українців (53%) вважають, що Україна ще не дозріла для повноцінного членства в Євросоюзі. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного міжнародним дослідницьким агентством IFAK.

За даними опитування, ще 50% респондентів вважають, що Україна прагне в ЄС, тоді як сам Євросоюз не хоче бачити Україну в своєму складі. Українці упевнені, що країни Європейського союзу не намагаються зробити все можливе для того, щоб наблизити членство України в ЄС (46% - у випадку ЄС в цілому, 40% - у випадку Німеччини, 36% - у випадку Польщі), повідомляє ТСН.

На думку третини українців (31%), можливий вступ України до рядів країн-членів ЄС погіршить відносини по лінії Україна-Росія, трохи більша частина опитаних (37%) не чекає від такого злиття з ЄС істотних змін у міжнародній політиці з Росією. Приблизно кожен десятий опитаний прогнозує, що вступ України в ЄС зможе навіть поліпшити відносини України з Росією.

Дослідження було проведене з 12 по 24 березня 2010 року в рамках проекту "П'ять фактів про українців" в містах з населенням понад 50 тисяч людей. Статистична похибка вибірки складає 2,5%.

Обговорити на форумі