друкувати


Фелінотерапія - лікування за допомогою котів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-16 06:10:45
— 10 років мучуся з ногами. У війну німці вивезли мене на примусові роботи. Звідти кілька разів пробував тікати. Мене ловили і замикали в порожній кімнаті, де на цементну долівку наливали крижану воду. А в повоєнні часи працював на Уралі. Якось стрибнув із потяга і поламав ліву ногу. Кості зажили, але нога довго боліла. Потім були донецькі шахти. У страшному холоді робив, а на ногах — одні калоші. На старості всі болячки повилазили. Лікарі казали, може паралізувати. Уколи робили, не помагало. Якби не коти, не знаю, як би вижив, — розповідає 82-річний Олександр Старокожко із райцентру Котельва на Полтавщині.

Він тримає 20 котів різної породи. На ніч залишає в хаті двох-трьох. Вони сплять на його ногах. Наприкінці минулого року Старокожко помітив, що ноги стали менше боліти. Згодом сів на велосипед.

Спеціаліст із народної терапії 54-річний Володимир Кіт з Івано-Франківська переконаний, ефект лікування залежить від взаємозв’язку тварини і пацієнта.

— Тривалість сеансу залежить від породи. Наприклад, сіамських котів не варто тримати довше 10–15 хвилин. Вони агресивні, обмін енергіями відбувається швидко. І ці коти лікуватимуть лише того, кого люблять. Сибірських на хворому місці можна потримати довше — 40–45 хвилин. Але робити це слід не частіше одного разу на два дні. Непородисті коти теж лікують, але лише дорослі. Важливо, аби вони самі були здоровими. Тривалість сеансу визначають самі.

Принцип фелінотерапії — лікування за допомогою котів — полягає в тому, що тварина забирає негативну енергію в людини і наповнює її позитивною. Кішка сама знаходить хворе місце, лягає на нього, мурчить, інколи масажує лапами, злегка подряпуючи кігтями. Частіше коти лягають на ноги чи на руки господаря, бо там найбільше нервових закінчень. Кажуть, коти на 30% краще виліковують переломи кісток, ніж традиційні медикаментозні методи. Тварини ефективні при лікуванні психічних захворювань, гіпертонії, гіпотонії, аритмії, артриту, бронхіту, безсоння. Їхнє муркотіння подібне до дії ультразвукових апаратів.

— Забравши негативну енергію, улюбленець має очиститися. Побігати на вулиці, поїсти якоїсь трави, — каже Володимир Кіт. — Були випадки, коли кіт виліковував рак, а сам помирав. Доведено, що діти, які живуть в одному домі з твариною, мають міцніший імунітет.

Автор: Ірина РЕРІХ, Газета.ua
Обговорити на форумі