друкувати


ДПІ в Снятинському районі розроблено план заходів щодо легалізації заробітної плати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-16 11:55:54
Одним з пріоритетних завдань державної податкової служби є контроль за надходженням до бюджету податку з доходів фізичних осіб. Снятинськими податківцями розроблено план заходів щодо легалізації заробітної плати, яким передбачено системний підхід до роботи з платниками податку.

Одним з пріоритетних завдань державної податкової служби є контроль за надходженням до бюджету податку з доходів фізичних осіб. Снятинськими податківцями розроблено план заходів щодо легалізації заробітної плати, яким передбачено системний підхід до роботи з платниками податку, повідомляє ДПІ в Снятинському районі.

Так, у першому кварталі 2010 року відділом оподаткування фізичних осіб до бюджету мобілізовано 4914 тис. грн податку з доходів фізичних осіб, тобто більше на 680 тис. грн в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Як відомо, всі соціальні відрахування провадяться виходячи з реальної заробітної плати, що нараховується працівнику. Отже, отримуючи заробітну плату "в конвертах", людина залишається соціально незахищеною у майбутньому.

Звертаємо увагу керівників підприємств, установ, організацій, та громадяни нашого району! Заробітна плата це невід'ємне право кожного громадянина України, визначене Конституцією. Від її розміру залежить розмір податку з доходів фізичних осіб - одного з основних джерел наповнення місцевих бюджетів.

На жаль, такі негативні явища, як використання праці незареєстрованих найманих працівників, виплата заробітної плати в "конвертах", або в розмірі, нижче законодавчо встановленого мінімуму, не втрачають своєї актуальності, оскільки від "тіньових" розрахунків втрачає бюджет, а через необізнаність і низький рівень свідомості надто дорогою ціною платять за це і самі наймані працівники.

Працівник, який отримує зарплатню неофіційно, повністю беззахисний перед роботодавцем. Домовленість про її розмір жодним чином не зафіксовано, і роботодавець сплачує платню доти, доки на те його воля. Звернувшись за захистом своїх прав, наприклад, до суду, працівник не матиме практично жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної платні. Отримуючи заробітну плату в "конверті", працівник сам вчиняє серйозне правопорушення – ухилення від оподаткування.

Вимагайте від роботодавців прозорості та чесності в нарахуванні та виплаті заробітної плати. Пам’ятайте, що пенсія нараховується тільки з тих сум виплат, які офіційно отримує працівник.

Про факти не оформлених належним чином трудових відносин та отримання заробітної плати в "конвертах" Ви можете повідомляти ДПІ в Снятинському районі за телефонами 2-50-19, 2-50-29. За кожним таким повідомленням ДПІ в межах своєї компетенції, буде вживати заходи щодо усунення порушень.

Обговорити на форумі