друкувати


Парламент Грузії заборонить показ фільмів російською мовою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-16 11:44:49
Парламент Грузії приступив до розгляду проекту змін до закону "Про кінематографію", згідно з яким в грузинських кінотеатрах буде заборонений показ закордонних фільмів з російським перекладом.

Законопроект підготовлений парламентським комітетом з освіти, науки і культури. Його прийняття планується до кінця квітня поточного року, і документ набуде чинності через шість місяців з дня затвердження, повідомляє ТСН.

"Як у всіх країнах світу, також і в Грузії, в кінотеатрах має бути відрегульоване питання показу фільмів в перекладі. Ті фільми, які будуть йти в кінотеатрах мовою оригіналу, повинні будуть супроводжуватися грузинськими титрами. Якщо ж закордонний фільм йде в перекладі, то переклад має бути виключно грузинською мовою", - повідомив голова комітету Гіоргій Габашвілі.

Як відомо, міністр освіти і науки України Дмитро Табачник виступив за відміну обов’язкового дубляжу іноземних фільмів на українську мову і обмеження мовлення російських каналів російською мовою на територію України.

Нагадаємо, у січні-лютому 2010 року прибуток від кінопрокату в Україні склав 102 млн грн, що на 50% більше за цей же період минулого року.

Обговорити на форумі