друкувати


А.Клюєв: Максимум зусиль на виведення економіки з критичного стану

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-15 03:56:50
Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв заявив, що в програмі соціально-економічного розвитку держави на 2010 рік, розробленій Кабінетом Міністрів, зокрема, міститься завдання перших 100 днів. Про це він сказав, презентуючи програму з трибуни Верховної Ради в четвер, 15 квітня.

За словам Першого віце-прем’єра, протягом перших 100 днів Уряд планує спрямувати максимум зусиль на виведення економіки з критичного стану. Крім того, в програмі зазначено ключові проблеми, які потрібно вирішити у поточному році, або створити передумови для прискореного росту в наступні роки, визначені відповідні цілі та пріоритети соціально-економічної політики, в тому числі передбачено проведення низки системних реформ у соціальній сфері (пенсійна, освітня, охорони здоров’я), повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Системні реформи торкнуться всіх сфер суспільно-політичного та економічного життя країни (сталий розвиток, адміністративно-територіальний устрій, державна служба, вітчизняна армія), зазначив А.Клюєв.

Перший віце-прем’єр наголосив, що виконання завдань перших 100 днів дозволить Україні здійснити якісний ривок у трьох напрямках. "По-перше, кардинально оздоровити державні фінанси, навести порядок у фінансах державних підприємств, зокрема, НАК "Нафтогаз", вирішити проблемні питання з наповненням Пенсійного фонду та збалансувати державний бюджет на 2010 рік", – сказав він.

Другим напрямком Андрій Клюєв назвав розблокування кредитування реального сектору економіки банківськими установами шляхом реалізації механізмів ефективного управління у державних банках та банках, капіталізованих державою.

"І третє – відновити приплив інвестицій та залучити приватний капітал до розвитку вітчизняної економіки", – підсумував Перший заступник Глави Уряду.