друкувати


Фінікова кісточка - потужний антивірусний засіб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-14 05:46:33
Група вчених із ОАЕ знайшла потужний антивірусний засіб у звичайній фініковій кісточці.

Дослідивши кісточки фініків, вчені із Центру з дослідження рослин та народної медицини в Абу-Дабі виявили у них ряд компонентів з сильною антивірусною дією. Екстракт із фінікових кісточок має одну із найсильніших антивірусних властивостей порівняно з іншими речовинами, отриманими з рослин: він знищує віруси менш ніж за одну хвилину, наводить газета "Нейшнл" слова лікаря Сабаха Джассима. Вчений зазначає, що антивірусні препарати, які діють менш ніж за 5 хвилин, сьогодні вважаються найкращими, повідомляє Освітній портал.

Нині еміратські спеціалісти працюють над формулою препарата, заснованого на екстракті із фінікових кісточок. Вони впевнені, що нові ліки будуть ефективними при лікуванні, зокрема, вірусу простого герпесу (він викликає висипання у вигляді пухирців на шкірі та слизовій оболонці).

Однією із основних переваг "фінікової антивірусної терапії" для ОАЕ лікар Джассим називає дешевину висхідного матеріалу (кісточок) та їх велику кількість - адже фінікова пальма є традиційним символом арабських країн. Зокрема, у 2009 році ОАЕ ввійшли до Книги рекордів Гіннесса як країна з найбільшою кількістю фінікових пальм у світі. На цей момент в Еміратах вирощується 42 млн фінікових пальм, що дають 120 видів плодів. ОАЕ є п'ятим у світі експортером фініків.

Обговорити на форумі