друкувати


М.Томенко: Ми цінності й принципи на посади не міняємо

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-14 03:33:25
"Ми цінності й принципи на посади не міняємо", - наголосив заступник Голови Верховної Ради, член БЮТ Микола Томенко під час брифінгу у парламенті, відповідаючи на запитання журналістів стосовно того, яким чином буде вирішуватися питання з посадою Голови Комітету з питань свободи слова та інформації, зважаючи на пропозиції Партії регіонів провести обмін комітетами.

"Ми не торгувалися за посади голови, заступника чи секретаря, ми говорили про необхідність загальних принципів: коли влада, у відповідності до закону, застерігає права опозиції", - підкреслив М.Томенко, зауваживши, що це не ринок і не торгові відносини, повідомляє прес-центр ВО "Батьківщина".

"Йдеться про загальні принципи організації роботи вищого законодавчого органу. Ці принципи визначені законом і стоїть питання або влада готова на роботу у форматі впливової і дієвої опозиції, або вона не зацікавлена в наявності такої опозиції", - відмітив він.

Микола Томенко зазначив, що для опозиції зараз важливі принципи забезпечення законодавства: це і паритетність представництва в Комітетах, це і можливість впливати на законодавчий процес тощо, а тому нема жодних підстав обговорювати питання як одну посаду поміняти на іншу.

"Отже принцип наступний: або ми формуємо структуру парламенту у відповідності до регламенту, або вона залишається такою, якою є на сьогоднішній день і ми використовуємо інші методи опозиційної діяльності", - сказав заступник Голови ВР М.Томенко.

Обговорити на форумі