друкувати


В.Янукович розраховує отримати від Світового банку 800 млн доларів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-14 01:10:55
Президент Віктор Янукович у Вашингтоні обговорив з президентом Світового банку Робертом Зелліком перспективи співробітництва у рамках двох програм на суму понад 800 млн доларів.

"Насамперед, йдеться про підготовку до співпраці України та Світового банку. Мова йде про дві програми, першу з яких ми оцінюємо на сьогоднішній день приблизно у 500 млн доларів, а другу – приблизно у 350 млн доларів", - сказав Янукович, повідомляє ТСН.

Крім того, за його словами, було порушено тему використання зарезервованих ресурсів. Це близько 1 млрд 200 млн доларів, які Україна вже відпрацювала за низкою програм, однак ці кошти не були оформлені відповідним чином.

Янукович та Зеллік обговорили також питання інвестиційних проектів, у реалізації яких в Україні міг би бути зацікавлений Світовий банк. "Ми обговорили питання кредитування приватного бізнесу, муніципальної програми розвитку, яку плануємо, і з цією метою плануємо створення інвестиційного агентства", - зазначив президент.

На переконання глави держави, співробітництво України та Світового банку є вигідним для обох сторін, адже наша держава є акціонером цієї установи. Янукович також висловив думку, що, враховуючи роль Світового банку у подоланні наслідків глобальної фінансово-економічної кризи, співпраця з Україною може цікавити СБ і з точки зору збільшення статутного фонду.

"Безумовно, ми як акціонери розраховуємо на те, що Світовий банк збільшуватиме обсяги кредитування", - підкреслив президент.

Нагадаємо, до 14 квітня президент України перебуватиме у США з робочим візитом, він бере участь у Саміті з питань ядерної безпеки на запрошення президента США.

12 квітня Янукович обговорив із головою Міжнародного валютного фонду Домініком Стросс-Каном перспективи поновлення співробітництва України із МВФ.

Обговорити на форумі