друкувати


Туристичний потенціал Прикарпаття презентовано на "Краківському туристичному салоні"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-14 01:02:36
Делегація Івано-Франківської облдержадміністрації в складі представників головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА, ОТБ "Галичина", туристичних фірм, проекту "Велокраїна" презентувала туристичний та інвестиційний потенціал Прикарпаття на туристичному ярмарку "Краківський туристичний салон", що відбувся 9-11 квітня в м.Кракові (Польща).

Цьогорічна виставка зібрала близько 100 туристичних компаній, підприємств курортно-рекреаційної сфери з Польщі, Угорщини, Словаччини, повідомляє Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА.

Однією з особливостей участі Прикарпаття у цьому ярмарку було те, що Івано-Франківська область є першим регіоном України, який презентувався на Краківському салоні за всю історію його проведення, і саме це, вважають аналітики, стане першим кроком туристичної популяризації нашого краю у Малопольському воєводстві.

Виставковий стенд Івано-Франківської області під назвою: "Там де шум Пруту, Черемошу" викликав великий інтерес та зацікавленість серед відвідувачів салону та з боку провідних туроператорів, турагентів та представників готельного бізнесу Польщі. Найбільше польські туристи цікавилися ностальгійним, велосипедним, пішохідним туризмом. Приємне здивування відвідувачі салону виказували, коли ознайомлювалися з рекламними проспектами наших туристичних закладів, оскільки більшість пересічних поляків навіть не мали уявлення про те, що на Івано-Франківщині настільки розвинута туристична інфраструктура.

На Краківському салоні було представлено ту неповторну родзинку нашого краю, якою є національні традиції, історія, архітектура, адже саме такі речі можуть схилити польського туриста до бажання відпочити на Прикарпатті, а не, скажімо, на європейському курорті.

Під час виставки було обговорено можливість написання спільного проекту щодо відновлення та підтримки в належному стані споруд дерев’яної архітектури, який вже реалізується в Польщі. На Івано-Франківщині планується створити туристичний маршрут "Дерев’яна архітектура Прикарпаття".

На превеликий жаль, у зв’язку з всенародною жалобою роботу туристичного салону було дочасно завершено.

Щодо майбутніх планів, то на травень заплановано приїзд польської делегації у складі представників провідних туроператорів для зустрічі з українськими фірмами. В червні цього року троє працівників Івано-Франківської ОДА протягом трьох тижнів стажуватимуться в державних закладах Малопольського воєводства. Розпочнуть спільну діяльність Краківський Папський Католицький університет та Держархів області. А на початок осені заплановане підписання Угоди про співпрацю між Івано-Франківською областю та Малопольським воєводством. Окрім домовленостей у туристичній сфері в майбутній угоді буде передбачена співпраця у архівній справі, транспортному сполученні та в інвестиційній діяльності, що сприятиме розвитку туристичної та економічної галузей Прикарпаття.

Обговорити на форумі