друкувати


В Україні iPad вдвічі дорожчий, ніж у США

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-14 12:25:44
В українських інтернет-магазинах з'явилася новинка від компанії Apple - планшетний комп'ютер iPad.

Його вартість мінімум удвічі вища, ніж у США. У Києві новинку можна замовити за 1200-1400 доларів залежно від обсягу пам'яті. Мінімальна ціна, яку "сірі" дилери просять за iPad, становить 999 доларів. За доставку до інших міст потрібно буде доплатити близько 20 доларів. Нагадаємо, що на американському ринку iPad коштує 499-699 доларів залежно від обсягу пам'яті, повідомляє ТСН.

Офіційний продаж iPad в Україні стартує у травні. І хоча в компанії ERC, яка є ексклюзивним дистриб'ютором продукції Apple на території України, не дають жодних коментарів щодо ціни і термінів початку продажів планшетника, представники магазинів iStore (один з авторизованих партнерів Apple) заявили, що готуються продавати пристрій через місяць.

"Вартість у авторизованих продавців буде приблизно такою ж, як і у "сірих" дилерів. Можливо, трохи вища. Зате покупець зможе отримати гарантію на 12 місяців", - пояснили в iStore.

Експерти вважають, що нинішні ціни - це просто спроба торговців зіграти на ажіотажі навколо пристрою. І найближчим часом вартість iPad помітно знизиться. На думку продавців, наприкінці травня вартість пристрою в Києві становитиме близько 900 доларів.

Утім, високих рівнів продажів не очікується - по-перше, його вартість зависока для подібних пристроїв, по-друге - в Україні дуже незначне поширення бездротового Інтернету, по-третє - пристрій не володіє достатньою функціональністю, щоб замінити користувачу ноутбук.

Обговорити на форумі