друкувати


Американський бізнес вірить в українську владу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-13 07:35:33
В українське керівництво американський бізнес вірить, він хоче продовжувати співпрацю. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента України, представник Президента в КМУ та секретар Комітету з економічних реформ Ірина Акімова.

Вона розповіла про зустріч В.Януковича з українською діаспорою в США. "Це була дуже цікава зустріч, на якій були присутні понад 100 бізнесменів, які ведуть справи в Україні. У багатьох з них є великі питання до українського керівництва, на які хочеться отримати відповідь, це, перш за все, відповіді, пов'язані з поверненням невідшкодованого ПДВ. Але є й великі пропозиції", - розповіла І.Акімова, повідомляє ІМК.

За її словами, після цієї зустрічі були цікаві круглі столи, зокрема з представниками агробізнесу, які займаються або сільськогосподарським виробництвом, або постачанням сільськогосподарської техніки. "Поряд з закономірними питаннями, що думає український уряд з приводу вирішення проблеми ПДВ, звучали дуже цікаві інвестиційні пропозиції. Після виступу В.Януковича на цьому обіді, звучали багато питань з абсолютно різних областей, зокрема - якою буде співпраця в ядерній області, і аудиторія оплесками зустріла відповідь Президента В.Януковича, що Україна підтримує ініціативу президента Б.Обами і готова перейти з високозбагаченого палива для своїх електростанцій до низькозбагаченого палива", - сказала І.Акімова.

Також вона зауважила, що були питання, пов'язані з розвитком нових інтернет-технологій, перспективами розвитку машинобудування, космічної галузі.

Обговорити на форумі