друкувати


Т.Чорновіл: Зустріч В.Януковича з Б.Обамою є більш ознайомчою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-13 04:30:30
"Сьогоднішня зустріч Президента України Віктора Януковича з президентом США Бараком Обамою є більш ознайомчою. Якщо залишаться загальні добрі враження, а у мене є підозри, що так і буде, то можна сподіватися, що до кінця року відбудеться офіційний, або навіть державний візит Віктора Януковича в США", - таку думку ІМК висловив народний депутат України Тарас Чорновіл.

"Саме під час такого візиту будуть здійснюватись доволі серйозні переговори, попередньо готуватимуться належні міждержавні договори, які мають іти на підпис. Очевидно, в такому випадку буде йтися про договори у сфері безпеки, економіки тощо", - додав політик.

За його словами, графік візитів американського президента вибудовується на досить тривалий час, тому говорити про можливість повноцінного візиту Барака Обами в Україну поки що не випадає.

"Але є висока ймовірність включення в графік повноцінного державного візиту до США Президента України Віктора Януковича. Залежно від того, наскільки відчують обидва учасники сьогоднішньої зустрічі, що є теми для продовження розмови, можна буде говорити, відбудеться чи ні найближчим часом досить серйозні українсько-американські переговори", - резюмував Тарас Чорновіл.

Обговорити на форумі