друкувати


Українсько-польські стосунки не зміняться після трагічної загибелі Качиньського

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-13 04:20:35
Українсько-польські стосунки не зміняться після трагічної загибелі президента Польщі Леха Качиньського. Таку думку в коментарі "ІМК" висловив народний депутат від Партії регіонів, заступник голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Леонід Кожара.

"Звичайно, кожний лідер приносить свої особливості у стосунки. Але я не вважаю, що стосунки зміняться у гірший бік, бо, на мою думку, сьогодні у польському уряді працює чудова команда, яку очолює Дональд Туск. Звичайно, Польща буде докладати набагато менше зусиль щодо просування України в НАТО і таке подібне… Але те, що зникне підтримка у ЄС, – я з цим абсолютно не згодний", - заявив Леонід Кожара.

За словами народного депутата, Польща, як ніхто інший, зацікавлена в українській євроінтеграції, бо "не тільки у керівництва Польщі, але й в усіх польських людей існує відчуття, що Україна має бути в Європейському Союзі".

"Тому цей елемент у наших стосунках ніколи не зникне. Звичайно, у польському уряді знаходяться раціонали і технократи, які будуть вести більш прагматичну політику. Але нас це абсолютно влаштовує", - підсумував Леонід Кожара.

Обговорити на форумі