друкувати


В.В’язівський: В Україні не буде пам’ятників Сталіну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-13 04:11:31
Можна лише з жалем посміхнутися, дивлячись на те, як європейці, котрі місяць тому своїм мовчання "прийняли" незаконну коаліцію, сьогодні щиро дивуються, що в Україні збираються відкривати пам’ятник Сталіну.

Так Володимир В’язівський, народний депутат, член Президії політради "Нашої України", прокоментував заяви комісара Ради Європи з прав людини Томаса Хаммарберга про те, що не можна будувати меморіали на честь диктаторів, повідомляє Інформаційний сервер "Наша Україна".

"Якщо в країні головний законодавчий орган функціонує незаконно, то чого варто очікувати від решти чиновників? Всі українці це добре розуміли, тому коли у Європі гадали, що така, хай і незаконна коаліція, привнесе в Україну порядок, ми знали – вона затвердить беззаконня", - наголосив політик.

Він підкреслив, що не може антиконституційна коаліція працювати на благо України, адже депутатів, які в ній зібралися, цікавить виключно власний інтерес: "Вони не керуються жодними ідеологічними принципами, в них немає почуття патріотизму, вони голосують лише за свої місця у Верховній Раді".

"Що ми бачимо сьогодні? Пройшов місяць, а обіцяним на "наступний день" бюджетом навіть не пахне. Вже середина квітня, а Україна досить немає жодної стратегії економічного розвитку. Проте за цей час влада встигла "наробити" багато - відмінити указ про надання Степані Бандері звання Героя України, дозволити українофобу Табачнику згортати всі освітні реформи та відтісняти українську мову на другий план, позбавляти журналістів права на свободу слова", - нагадав "нашоукраїнець".

"Тепер вони диктують, яким чином сприймати Другу світову війну, призначають, кому в Україні бути героями та хочуть ставити пам’ятники Сталіну. Напевно, для них він є прикладом керівника держави", - додав депутат.

"Хочу нагадати новій владі, що в Україні є потужні патріотичні демократичні сили, які здатні захисти свої цінності, свою історію, своїх героїв та дати відсіч всім спробам знищувати українську ідею та відкривати шляхи тиранам", - підкреслив В’язівський.

Обговорити на форумі