друкувати


З.Шкутяк: Або відмова від антиукраїнської політики, або дострокові вибори...

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-12 02:06:59
Наступ на українство й згортання демократії в Україні новою "регіональною" владою викликає серйозну стурбованість суспільства. Нинішня влада, здобувши на президентських виборах підтримку лише третини виборців, не має підстав для перегляду основ державної політики, а тому повинна або відмовитись від антиукраїнської політики, або оголосити дострокові парламентські вибори, спитавши у громадян дозволу на зміну державного курсу.

Про це йдеться в заяві народного депутата, члена президії політради партії "Наша Україна" прикарпатця Зіновія Шкутяка, повідомляє Газета "Галичина".

Країна так і не побачила обіцяної програми економічних реформ, натомість представники нинішньої влади створюють штучні приводи для протистояння в суспільстві, мовиться в заяві З. Шкутяка. З їх боку безвідповідальним є намагання відволікти увагу суспільства від безпорадності в питаннях економічних реформ.

Але в цих умовах викликає подив підхід сил, що претендують на опозиційність, стверджує автор заяви. Гонитва самоназваної опозиції, створеної за тим же принципом "тушок", за портфелями і посадами в умовах наступу влади на все українське — це поведінка, негідна звання українських політиків. У ній — віддзеркалення малоросійства, байдужості до інтересів своєї країни, каже З. Шкутяк.

Обговорити на форумі