друкувати


Фестиваль "Писанка" взяв впевнений старт

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-12 09:44:29
Щороку обласний фестиваль "Писанка" набуває все більшого і більшого розголосу. Слава про нього розійшлася вже далеко за межі нашої країни. Цього року обласний фестиваль зібрав гостей з різних куточків України, а також з Польщі.

Хоча погода є не є прихильною до коломиян, але відчуття свята та писанковий настрій все одно завітали до міста. Через дощ все дійство перенеслося від Музею писанкового розпису до МБК "Народний дім".















Сценарій цьогорічної "Писанки" мало чим відрізняється від попередніх через недостатнє фінансування. Та все ж нововведення є! Цього року проводиться конкурс нетрадиційної писанки. До нього залучені діти коломийських шкіл, художньої школи та представники інших районів та областей.

Завітавши до Народного дому, відразу ж було відчутно свято. Різнокольорові прапорці перед будинком пророкували гарний настрій. В приміщенні панував творчий настрій, а ще курява… Курява від свічок та розігрітого воску. Багато малечі під чітким керівництвом старших створили цікаві роботи, які розглядали всі охочі.

Відомий сьогодні в усьому світі коломийський писанкар Олег Кіращук розповів, що в давнину писання писанок було ще менш комфортним. З його слів, писанкарки брали відро з тліючим вугіллям і в нього клали посудину з воском, який постійно таким чином підігрівається. Він також зазначив, що побачив чимало талановитих робіт. Творчість дитяча з кожним роком стає все кращою і кращою. Цінність цього фестивалю полягає в тому, що дуже широко популяризується мистецтво писанки, традиції українського народу.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі