друкувати


В Івано-Франківську не вистачає залів для дозвілля молоді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-10 12:08:04
Кожна друга людина на планеті у своєму житті хоч раз танцювала. Чи то від щастя, чи для задоволення. Адже танці – то найкращий антидепресант.

Так вважають ентузіасти, які заснували в Івано-Франківську студію естрадно-спортивного танцю. "Нам вже два роки, - розповідає "Експресу" керівник студії Сніжана Полянська, – це дуже мало, щоб отримати результати європейського рівня". Тим не менш, це не завадило восьми івано-франківським танцюристам стати призерами олімпіади з естрадно-спортивного танцю, що відбулася в 2008 році в Тернополі. "Ми виступили в категорії "початківці" та в другій лізі, – зазначає пані Полянська, – і отримали по чотири призери в обох лігах. Це дуже високе досягнення. Ми почали наполегливо працювати і ось – у нас перше і другі місця у вищій лізі серед юніорів та вихід у півфінал у віковій категорії старше шістнадцяти років".

Найбільші проблеми, я ким стикнулися прикарпатські танцюристи, були відсутність професійних залів та професійних тренерів. Нестача залів для заняття молоді не лише танцями, а й спортом, малюванням … – будь-чим, що могло б відвернути дітей від вулиці і шкідливих зваб, на думку С.Полянської, – найбільша проблема Івано-Франківська. Місто чим може допомагає, насамперед матеріально, проте проблема приміщень, особливо в мікрорайонах – за місцем проживання дітей, оскільки у дітей, як правило, немає можливості супроводжувати дітей на гуртки до центральної частини обласного центру, досі залишається актуально.

Проблему ж з тренерами допомогли вирішити відомі столичні фахівці з танців. "Мені дуже приємно взяти шефство на Західною Україною і зокрема над Івано-Франківськом, – розповідає відомий київський хореограф Олександр Бобик, – Одним головних критеріїв, чому ми цим займаємося, є пропагування на Прикарпатті здорового образу життя. Ми та ланка, яка намагається хоч щось робити в наш час для молоді".

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі