друкувати


Легалізуємо доходи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-09 10:59:16
Державною податкової інспекцією в Тисменицькому районі проводяться усі можливі заходи, щодо необхідності легалізування заробітніх плат населення. Адже недобросовісні роботодавці "обкрадають" казну недоплативши податок з доходів фізичних осіб.

Кожному роботодавцю в першу чергу потрібно зрозуміти, що працівник, який отримує "темну" заробітну плату, не має можливості офіційно підтвердити розмір отриманих доходів коли звертаються з проханням на отримання іпотечного кредиту, кредиту на навчання своїх дітей, лікування, отримання допомоги при вагітності. Роботодавці, які виплачують заробітну плату в "конвертах" в першу чергу порушують конституційні права громадян. Вчасна сплата страхових та пенсійних внесків - прямий обов'язок роботодавців. Громадяни, які складають трудовий договір впевненіші в завтрашньому дні, адже головне в цьому питанні є збільшення внесків на загальнообов'язкове пенсійне забезпечення, що закладає основу зменшення соціальної напруги серед населення, повідомляє ДПІ в Тисменицькому районі.

Найкращим застереженням випадків незаконної виплати заробітної плати сьогодні і майбутньому є укладання трудового договору та відмова від отримання зарплати в "конвертах".

Обговорити на форумі