друкувати


Найбільші забобони про схуднення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-08 08:23:11
З кожним теплим днем ти частіше замислюєшся про те, щоб схуднути.

Перш ніж подумати про дієту, зверни увагу на такі забобони:

1. Щоб схуднути, потрібно їсти 1-2 рази на день. Якщо ти їси рідко, твій організм весь час думає про їжу і відчуття голоду не зникає. А голодна, ти не зможеш себе контролювати і обов'язково увечері переїси. Тому бажано їсти 4-6 раз на день, але небагато. До того ж, організм починає накопичувати жир, замість того, щоб його скидати. Пам'ятай: причина зайвої ваги найчастіша - у неправильному харчуванні.

2. Щоб схуднути, потрібно пити багато води. Вода сприяє виведенню з організму токсинів, але не спалює зайві кілограми. А солі і цукор в газованій воді лише сприяють підвищенню ваги.

3. Щоб схуднути, потрібно вживати цукрозамінники. Дійсно, більшість цукрових замінників низькокалорійні, але пам'ятай, що сахарин дуже збуджує апетит. Крім того, замінники більш солодкі, ніж цукор, тому ти швидко звикнеш до підвищеної дози солодкого, а тоді зайвих кілограмів не уникнути.

4. Щоб схуднути, потрібно обирати продукти, які спалюють жир. Дійсно, ананас і папайя містять багато ферментів, але вони не спалюють жири, а лише допомагають травленню.

5. Їсти швидко - це шкідливо. Зазвичай це правда, але якщо ти їси овочі або фрукти, то це тобі ніяк не пошкодить. Важливо, що ти їси, а не як ти їси.

6. Щоб схуднути, потрібно голодувати. Не дивлячись на оздоровчу дію, голодування - великий стрес для твого організму. Постійне голодування вкрай небезпечне, так що віддай перевагу простим розвантажувальним дням раз на тиждень на одних яблуках, кефірі або рисі.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі