друкувати


Українські патріоти закликають Президента не спекулювати ім’ям Бандери

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-08 04:10:45
Народний депутат, лідер рівненських "нашоукраїнців" Віктор Матчук взяв участь у заходах з нагоди 66-ї річниці подій в урочищі Гурби та вшанував пам’ять вояків УПА, котрі загинули тут від рук НКВДистів. На зібранні Віктор Матчук зачитав звернення до Президента України з вимогою облишити будь-які спроби щодо скасування Указу про присвоєння Бандері звання Героя України.

"Не можна сидіти склавши руки та мовчки спостерігати за тим, як легко сьогодні приймаються рішення, котрі мають на меті змінити історію України. Степан Бандера був і завжди залишатиметься Героєм для мільйонів українців", - зауважив Віктор Матчук, говорячи про рішення Донецького окружного адміністративного суду про позбавлення Степана Бандери звання Героя України, повідомляє Інформаційний сервер "Наша Україна".

Пропонуємо текст звернення.

Звернення До Президента України, До всього Українського Народу!

Ми – громадяни України, які зібралися під Гурбами у третій день Великодня, 6-го квітня 2010 року, щоб разом помолитися і вшанувати пам'ять українських героїв, які полягли тут навесні 1944-го року у найбільшому бою в історії Української повстанської армії, вважаємо своїм громадянським обов’язком і незаперечним правом повідомити наступне:

Степан Бандера був і завжди залишиться Героєм України!

Ганебна вакханалія, розгорнута довкола офіційного присвоєння йому звання Героя України посмертно, нічого не змінить у реальному ставленні десятків мільйонів українців до Степана Бандери як до справжнього і незаперечного Героя України.

Символічно, що проти належного вшанування пам’яті Степана Бандери у першу чергу виступають політики тих іноземних країн, які здійснювали пряму окупацію України.

Не будемо лукавити – назвемо речі своїми іменами: це стосується і Польщі, і Росії.

Ми маємо розуміти, що за скандальним упередженим рішенням Європарламенту стоїть не думка об’єднаної Європи, а позиція євродепутатів від Польщі, для яких Степан Бандера є символом нескоримості Української нації та торжества українського духу.

Так само і для частини російських політиків – Степан Бандера небезпечний перш за все саме як символ. Як людина, яка надихала цілі покоління українських патріотів. І надихала їх настільки, що вони були готові йти на смерть – за Україну, за її волю, за народ!

Не будемо сумніватися – сьогодні, коли від Президента Януковича вимагають позбавити Степана Бандеру звання Героя України, то тим самим принижують його самого як Президента незалежної держави. Вказують йому на місце і дивляться, чи погодиться він з цими іноземними вказівками.

Фактично, це питання вибору подальшого курсу держави. Ми або погодимося із зовнішнім диктатом, або доведемо свою незалежність. І вибір, який робить сьогодні Віктор Янукович, це також і вибір ставлення до себе у світі як до самостійного лідера суверенної країни, чи як до слухняної маріонетки у чужих руках, завжди готової здавати національні інтереси України.

Розрахунок на те, що задоволення примх Затуліна та іже з ними допоможе Україні отримати від Росії кращу ціну на газ, є марним. Навпаки, побачивши таку запопадливість, Росія лише вимагатиме усе більшого і більшого.

Надія, що українській владі вдасться прикрити свою ганьбу недолугими і протиправними рішеннями Донецьких судів, є абсолютно безпідставною. Очевидна абсурдність подібних судових рішень зрозуміла усьому цивілізованому світу. Навпаки, відверта брутальність, з якою діяв Донецький суд, лише засвідчує абсолютний занепад і повну деградацію судової системи в Україні. Наскрізь корумпованої системи, де рішення приймаються за гроші, під політичним тиском і носять абсолютно протиправний характер.

А тому ми закликаємо Вас, Вікторе Федоровичу, – не соромте себе як Президент, а твердо стійте на державницьких позиціях і пишайтеся тими, хто боровся та віддав своє життя за незалежність України, держави, Президентом якої Ви сьогодні є!

Слава Україні!

Героям Слава!