друкувати


Гітлер прагнув отримати Туринську плащаницю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-08 02:19:34
З 1939 по 1946 роки одна з найголовніших святинь християнства - Туринська плащаниця - зберігалася не в Ватикані, а в монастирі. За офіційною версією - щоб уберегти її від бомбардувань, а насправді - щоб заховати її від Гітлера. Про це розповів директор бібліотеки бенедиктинського монастиря Монтеверджіне священик Діва е Донна, чи отець Кардін.

За словами церковного служителя, Гітлер прагнув отримати цей релікт що, як припускає Кардін, він міг знадобитися йому для езотеричних ритуалів, повідомляє Газета.ua.

Під час візиту диктатора Третього Рейху до Італії в 1938 році люди з його оточення задавали багато питань про Туринську плащаницю, її приналежність, охорону, важливість для італійців та інших католиків, додав священик. І навіть той факт, що плащаницю переховали, не зміг знизити ризики її знаходження.

"У 1943 році німецькі війська проводили обшук в Монтеверджіне, і лише стійкість ченців, які вдали, що впали в молебний транс перед вівтарем, де і була захована плащаниця, врятувала артефакт від імовірної загибелі в руках нацистів", - передає слова Донни газета "The Telegraph".

Обговорити на форумі