друкувати


Якщо земля не використовується роками вона повинна бути вилучена

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-07 06:04:58
Івано-Франківська область планує вилучати у господарів земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які вони не обробляють.

Про це заявив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк під час першого організаційного засідання Ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, боротьби із злочинністю та корупцією, передає кореспондент ІМК.

"Вилучити і перевести в землі запасу", - сказав М.Вишиванюк.

Якщо земля не використовується роками, вважає губернатор, вона повинна бути вилучена і передана в землі запасу чи передана власникам, які її оброблятимуть, або ж має бути змінене цільове призначення такої ділянки. За словами М.Вишиванюка, після завершення весняно-польвих робіт в області буде створена комісія, яка займатиметься "вилученням у недбалих господарів землі".

Водночас губернатор вважає, що власників землі треба притягувати до матеріальної відповідальності за нераціональне її використання. "Нам потрібно розробити сітку матеріальної відповідальності за нераціональне використання (землі)", - відзначив М.Вишиванюк.

Він також доручив облуправлінню агропромислового розвитку провести екологічний моніторинг області й організувати екологічно чисте виробництво сільгосппродукції, а також підготувати план завершення реформ у сільському господарстві області.

Обговорити на форумі