друкувати


Івано-франківська молодь висловила протест проти рішення Донецького суду

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-07 03:28:39
Молоді люди, які сьогодні вийшли на Вічевий майдан хоча й були нечисельні, проте досить швидко привернули увагу перехожих стендом на якому були приколоті фотографії Степана Бандери, Романа Шухевича, Августина Волошина, героїв-чорнобильців та інших, а під ними – два чистих аркуші ватману під написами "Герої. Сьогодні і вчора" та "Антигерої. Сьогодні і вчора".

В такий спосіб активісти Івано-Франківської міської організації УНП вирішили висловити свій протест проти рішення Донецького окружного адміністративного суду щодо скасування Указу Президента про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

"Якщо позбавляти звання Героя Степана Бандеру, - зазначив один з організаторів акції - активіст ІФМО УНП Ігор Михайлюк, - то за тим же принципом слід позбавити звання ще 18 осіб, котрі були нагороджені ним за вагомий внесок у розбудову і захист нашої Вітчизни, оскільки вони також не були громадянами України". Хлопець зачитав усіх поіменно, після чого запропонував присутнім вписати на один з ватманів прізвища тих людей, яких вони вважають відповідно героями чи антигероями України.

Ім’я С.Бандери було вписано в графу "герої" найбільше, натомість серед українських антигероїв лідерство отримали такі одіозні особистості, як Йосип Сталін, Адольф Гітлер. Дісталося "на горіхи" і адвокату Володимиру Оленцевичу, який ініціював розгляд вказаного питання у Донецькому суді.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі