друкувати


"Свобода" вимагає відкрити карну справу проти суддів-українофобів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-06 01:06:46
Донецька міська організація Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" висловлює своє глибоке обурення і протест проти замовного політичного антиукраїнського рішення Донецького окружного адміністративного суду щодо визнання протиправним, та скасування Указу Президента про присвоєння Степану Бандері звання Героя України. Ми вимагаємо негайного скасування цього замовного рішення, негайного звільнення суддів, які ухвалили його та відкриття проти них карної справи за перевищення службових повноважень.

2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення про скасування звання Героя України, яке було надане Степану Бандері Указом Президента України №46/2010 від 20 січня 2010 року. Рішення зачитала головуюча в Донецькому окружному адміністративному суді Каріне Абдукадирова, повідомляє прес-служба Донецької міської організації ВО "Свобода".

Своїм рішенням суд порушив Закон України "Про державні нагороди України" та Статут "Про звання Героя України", а також ст. 19 Кодексу адміністративного судочинства. Донецький адміністративний окружний суд не має абсолютно ніяких повноважень для розгляду такого позову. Такі дії є перевищенням службових повноважень, тому ми вимагаємо відкриття карної справи проти суддів, які ухвалили це рішення.

"Ця подія є черговим актом брехливої та брудної кампанії українофобів, яка направлена на спотворення історичної правди і на очорнення діячів українського визвольного руху. Україноненависники всіма силами намагаються не допустити того, щоб всі українці дізналися правду, бо тоді вони побачать справжню сутність тих, хто повсякчас поливає брудом українських Героїв!

Степан Бандера заслужив звання Героя України своїми справами на відміну від Т. Засухи, Ю. Звягільського та подібних до них "героїв", які на підтвердження свого "геройства" мають лише металевий знак та паперове посвідчення!", - йдеться у заяві Донецької "Свободи".

Обговорити на форумі