друкувати


І.Суркіс прокоментував заяви президентів "Металіста" і "Зорі"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-06 12:10:33
Президент "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував заяви президентів "Металіста" і "Зорі" щодо несправедливого суддівства у матчах з київським "Динамо", повідомляє ТСН.

- Я не можу зрозуміти агресію. За сукупністю Девіч заслужив вилучення. Якщо щось подібне буде з гравцем "Динамо", нехай вилучають, я й слова не скажу. Нагнітаються пристрасті. Але якщо не призначено "Динамо" стати чемпіоном, ніякі судді йому не допоможуть. І ніхто і не допомагає. Збіг якихось обставин. Мені самому це неприємно.

Правильно свого часу сказав Ахметов, що не хотілося б після кожного епізоду виправдовуватися. Але те, до чого договорилися Ярославський і Геллер, просто некоректно по відношенню до "Динамо". До мене - нехай, до мого брата - така справа. Відносно "Динамо" ... Ярославський договорився до того, що "Динамо" при нас нічого не виграло. Нагадайте йому, скільки разів "Динамо" ставало чемпіоном України (13, - Авт.). Якщо він вважає, що це "нічого не вигравало", то нехай хоча б раз стане чемпіоном. Але він все спихає на суддів.

Що стосується Геллера ... Нехай з третьої камери подивиться уважно і побачить, було там поза грою чи ні. Якщо суддя помилився, нехай його дискваліфікують. Наступний буде думати, помилятися чи ні. Але в мене інші відомості - про те, що треба було б подивитися фрагмент з третьої точки.

- Те, що ви бачили під час телетрансляції матчу, не переконує вас, що був офсайд?

- Переконує. Але є відео, яке я ще не бачив. Як стверджує моя наукова група, що знімала матч, офсайду і близько не було.

- Ваше ставлення до незалежного від ФФУ суддівському комітету під керівництвом іноземця?

- Геніальна ідея. Я її підтримую. Я і за те, щоб підпорядкувати йому комітет, який карає суддів. А якщо неможливо підпорядкувати одній людині - запросити іншого. Не шкодувати на це грошей.

- Ярославський заявив на адресу братів Суркісів: "Або продайте" Динамо ", або залиште пост президента ФФУ" ...

- Мій старший брат і я - дві різні людини. Так, ми брати, і ніколи один від одного не відмовимося. Але чи йти моєму братові з посади президента ФФУ, вирішувати йому. А продавати мені клуб чи ні - не такий Ярославський для мене авторитет у футболі, щоб диктувати мені. Коли захочу, продам.

Обговорити на форумі