друкувати


Rzeczpospolita: Юда – патрон донощиків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-03 11:53:04
Він все оцінював. Мав претензії, що стопи Ісуса намастили дорогоцінним миром, замість того, щоб його продати і роздати гроші бідним

Він хотів бути добрим чужим коштом, адже крав зі спільної каси. Врешті він оцінив життя самого Ісуса – "що ви хочете мені дати, аби я вам Його видав?". За прибуткову посаду або гроші на банківському рахунку він свідчитиме неправду і донесе на Господа. Він зробив небагато, але несе відповідальність за все, що пізніше відбулося. Ось це типовий приклад донощика.

Не дивує цілком те, що скрізь там, де "занепадає моральність – як казав Бенедикт XVI – занепадає також закон. А там, де занепадає закон, з’являється корупція і насильство, а разом з ними знищення спільного блага". Забув Юда, що безкорисливість приносить дар у вигляді свободи, а її досягають малими пожертвами. Де немає пожертви, там навіть поцілунок як найсвятійший знак любові буде збезчещений і покладений на вівтар зради. Тому у кожній культурі доноси таврують, оскільки вони знищують суспільну довіру і знижують моральний рівень всього суспільства.

Автор о. Роберт Ненцек [Ks. Robert Nęcek]
Назва оригіналу: Judasz – patron donosicieli
Rzeczpospolita, 2.04.2010
Зреферував Омелян Радимський, Західна аналітична група
Обговорити на форумі