друкувати


Світовий автопром - найвидатніші моделі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-01 08:22:42
Пропонуємо до уваги наших читачів топ-10 найвидатніших моделей світового автопрому. До десятки, котру обрали автори Vlasti.net, увійшли машини, що мають особливі характеристики, за якими їх легко можна впізнати й запам'ятати, повідомляє Перша рейтингова система.

1. Найдорожче авто: Найдорожчим серійним автомобілем вважається Bugatti Veyron 16.4. Вартість цієї моделі становить $1 млн. 400 тис. Одна лиш ручка коробки передач у цій машині оцінюється в $8500.

2. Найдешевше авто: Найдешевшим представником чотириколісної братії став індійський Tata Nano, вартість якого становить усього $2500. Зараз автомобіль комплектують 33-сильним алюмінієвим двигуном, однак до 2012 року (момент виходу моделі на європейський ринок) його обіцяють замінити на агрегат стандарту "Євро-5". Так що ціна, швидше за все, зросте.

3. Найшвидше авто: Чемпіоном швидкості став американський SSC Ultimate Aero (Shelby SuperCars). Книгою рекордів Гіннеса була зафіксована швидкість 412,5 км/год. Вперше з 1967 р. рекордсменом серед серійних автомобілів став продукт американського автопрому.

4. Найбільш жіноче авто: Серед усіх таких автомобілів виділяється Peugeot 207. Так, жіночих авто багато, але 207-й може вважатися найбільш заслуженим. Згадайте, скільки дівчат і жінок їздили на них, коли 207-й тільки з'явився.

5. Найбільш довгоочікуване авто в Росії: Після проведеного редакцією опитування з’ясувалося, що найбільш очікуваною новинкою Росії став Mitsubishi Pajero Sport 2009.

6. Найбільше авто: Найбільшим цивільним авто, яке можна придбати в дилерів, виявився Infiniti QX56. Саме так, не Нummer H2, не LandCruiser 200, не навіть Toyota Sequoia, а QX56. Довжина цього монстра 5255 мм, що на 5 мм більше за H2.

7. Найменше авто: Найменший у світі автомобіль Peel P50 був випущений в Англії в 1962 році. Розрахований він на одну людину й одну невелику сумку, міг розігнатися до 64 км/год., а важив усього 59 кг.

8. Найбільш "ненажерливе" авто: Найбільш "ненажерливим" автомобілем із серійних визнаний знову ж Bugatti Veyron. Витрата палива в цього монстра в міському режимі перевищує 40 л на сотню. А при повністю відкритій дросельній заслінці цифра взагалі зашкалює – 125 л.

9. Найбільш економічне авто: Отут єдиної думки, на жаль, немає. Багато в чому витрата пального залежить від водія і його стилю їзди. Єдине, що можна сказати впевнено: найбільш економічними вважаються японські автомобілі: Mitsubishi Lancer, Honda Civic. На них можна досягти витрати менш ніж 9 л. Але знову ж таки, залежно, як їздити.