друкувати


Ю.Мірошниченко: Питання проведення місцевих виборів хвилює і суспільство, і Президента України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-01 07:45:26
Представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко, відповідаючи на запитання телеканалу "Рада", висловив сподівання, що Конституційний Суд України розгляне як невідкладний закон про внесення змін в Конституцію України про проведення місцевих виборів.

"Я не виключаю, що Конституційний Суд розгляне цей закон у режимі невідкладності, оскільки необхідно розглянути, по суті, лише дві статті", - сказав Юрій Мірошниченко, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Політик також підкреслив, що Президент України Віктор Янукович поставив задачу перед Верховною Радою в максимально стислі строки визначитися відповідно призначення дати місцевих виборів.

За словами Юрія Мірошниченка, "питання місцевих виборів хвилює всіх громадян України, і воно, звичайно, хвилює і Президента України".

Представник Президента у Верховній Раді також наголосив на тому, що процедура змін до Конституції передбачає мінімум півроку. З огляду на це, підкреслив він, "Верховна Рада звернулася до Конституційного Суду розглянути цей законопроект в режимі невідкладності і до середини червня дати своє ставлення до цього документа". Це обумовлено, заявив народний депутат, тим, щоб ще до завершення сесії ВР змогла проголосувати законопроект в першому читанні, а в перших числах вересня проголосувати в цілому.

Юрій Мірошниченко також зазначив, що "вже готовий виборчий кодекс, над яким багато років працювали спеціалісти". За його словами, "якщо Конституційний Суд підтримає і визнає конституційним проведення виборів до органів місцевого самоврядування 27 березня 2011 року, то до цього часу можна буде змінити і вдосконалити і процесуальну частину".

"Я думаю, що в разі будь-якого розвитку подій говорити про скасування виборів не доведеться. Якщо не буде підтримана позиція депутатів Конституційним Судом, я переконаний, що буде негайно визначено дату і будуть проводитися вибори", - сказав наостанок народний депутат.