друкувати


С.Тігіпко: Реформи дозволять відновити довіру інвесторів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-01 07:40:51
"Сьогодні в Україні вперше за останні десять років створено найбільш сприятливі умови для проведення реформ, позаяк є консолідована позиція влади і чітка націленість на модернізацію країни".

Про це віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко зазначив під час зустрічі з Директором бізнес-групи країн Південної, Східної Європи, Кавказу та Середньої Азії Європейського банку реконструкції та розвитку Олів’є Декампом, повідомляє прес-служба Сергія Тігіпка.

Сергій Тігіпко поінформував представника ЄБРР про перші кроки уряду щодо дерегуляції бізнесу та підвищення інвестиційної привабливості України. Зокрема – запровадження принципу мовчазної згоди, подвійне зменшення кількості перевірок та введення електронної реєстрації для бізнесу. Серед першочергових завдань, які стоять перед економічним блоком Кабінету міністрів, Сергій Тігіпко також назвав реструктуризацію ПДВ, збалансування бюджету та продовження співпраці з МВФ.

На необхідності проведення реформ наголошував під час зустрічі й Олів’є Декамп. Гість позитивно оцінив перші кроки Уряду щодо проведення якісних змін в економіці країни. На його думку, "для України сьогодні найважливішим завданням є відновлення довіри до неї з боку внутрішніх і зовнішніх інвесторів". "Якщо світова спільнота побачить реальні реформи, то це дасть серйозний поштовх для подальшої співпраці з іноземними інвесторами й залучення в економіку країни додаткових коштів", - зазначив він.

Під час зустрічі йшлося також про співпрацю з ЄБРР у сфері інфраструктурних, енергетичних та фінансових проектів. Сергій Тігіпко підкреслив, що "реформи, спрямовані на прогресивні зміни у суспільстві, відкриють перед Україною нові можливості та дадуть чіткий сигнал інвесторам". Нагадаємо, що також до 2 квітня в Україні працює технічна місія Міжнародного валютного фонду. Наступним етапом переговорів стане поїздка віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка до Вашингтону.