друкувати


М.Томенко: Наступною датою проведення місцевих виборів може бути - 27 березня 2011 р.

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-01 07:21:54
"Місцеві вибори повинні відбуватися у всіх адміністративних одиницях України у відповідності до Конституції і за новим виборчим законодавством", - сказав заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, коментуючи кореспонденту УНІАН останні голосування у ВР.

Він пояснив, що у разі внесення змін до Конституції України в частині пролонгації терміну діяльності місцевих органів влади вибори в усі місцеві органи, навіть ті, де пройшли позачергові вибори, відбудуться 27 березня 2011 року, повідомляє прес-центр ВО "Батьківщина".

За словами Віце-спікера, сьогоднішнє голосування за відповідне рішення означає, що Верховна Рада взяла за основу підхід, який був запропонований після того, як була скасована дата проведення місцевих виборів 30 травня 2010 року.

За словами М.Томенка, наступною датою проведення місцевих виборів, яка відповідає законодавству, може бути дата 27 березня 2011 року. "Сьогоднішнє голосування означає, що якщо завершиться процес внесення змін до Конституції, то наступні вибори до всіх органів місцевого самоврядування відбудуться 27 березня 2011 року, і це стосується й тих органів місцевого самоврядування, які були обрані на позачергових виборах", - сказав М.Томенко. За його словами, сьогоднішній підхід означає, що всі вибори відбудуться в один день.

Микола Томенко переконаний, що внесення змін до Конституції ліквідує можливість деяких органів місцевого самоврядування, що були обрані на позачергових виборах, відтермінувати свої вибори.

Крім того, зауважив М.Томенко, Верховна Рада проведе парламентські слухання 12 травня щодо необхідності зміни виборчого законодавства. "Сьогодні очевидно, що крім внесення змін до Конституції, найважливішим є ухвалення нового виборчого законодавства, щоб сформувати місцеве самоврядування з відповідальних перед виборцями депутатів", - сказав він.