друкувати


Чоловіки управляють автомобілем гірше за жінок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-01 07:06:21
Чоловіки управляють автомобілем гірше за жінок, в усякому разі, вони на 50-100% частіше потрапляють в аварії. Такого висновку дійшли фахівці дослідницького центру Social Issues Research Centre в ході проведеного ними дослідження.

Настільки несподівані результати соціологи пояснюють тим, що чоловіки часто нехтують дотриманням правил дорожнього руху, на відміну від жінок, які в переважній більшості випадків віддають перевагу їх дотриманню, повідомляє Освітній портал.

Згідно з результатами відразу декількох досліджень, чоловіки частіше сідають за кермо нетверезими, проскакують на заборонний сигнал світлофора, перевищують швидкість. В одному з досліджень також йшла мова про те, що чоловіки агресивніші на дорогах, ніж жінки: вони утричі частіше сигналять і йдуть на необдуманий ризик.

Причина чоловічої агресії, що призводить до невиправданого ризику на шляхах, закладена в ДНК, пояснюють дослідники. Кожен чоловік - в душі мисливець, мабуть, саме ця риса чоловічої вдачі, закладена ще в кам'яному столітті, змушує їх цінувати швидкість і плювати на правила.

Проте, одне з досліджень все ж на боці чоловіків. За основу даного дослідження бралися результати загальної протяжності поїздок: як з'ясувалося, на кілометр дороги жінки потрапляли в аварії частіше за чоловіків.