друкувати


І.Ванникова: Віктор Ющенко не має наміру приватизовувати державну власність

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-01 01:09:18
"Віктор Ющенко не має наміру приватизовувати жоден об’єкт державної власності" – заявила його речник Ірина Ванникова, коментуючи питання щодо уваги ЗМІ до державної дачі, на якій проживає попередній Президент України.

"Рішення щодо надання об’єктів державної власності у користування приймається нинішньою владою. Однак воно не означає намірів Віктора Ющенка приватизовувати ці об’єкти чи користуватися ними довічно," – наголосила вона, повідомляє Інформаційний сервер "Наша Україна".
І.Ванникова нагадала, що Віктор Ющенко – єдиний політичний лідер в Україні, який чесно задекларував всі доходи, видатки та нерухоме майно на себе, а не на підставних осіб.

Він сам придбав землю і своїм коштом збудував будинок у Нових Безрадичах, –на відміну від політиків, які будувалися на землях державних санаторіїв і заповідників.

"Віктор Ющенко не приховує статки і за так званою "орендою", як це роблять деякі нинішні опозиціонери", - підкреслила Ванникова.

Вона повідомила, що нині власний будинок Віктора Ющенка у Нових Безрадичах проходить необхідну реконструкцію. Після її завершення власне там мешкатиме попередній Президент України.

"Ми розуміємо вболівання журналістів за таке актуальне для суспільства питання, як поточне використання державних дач.

Віктор Ющенко неодноразово наголошував, що не прагне отримати жодного об’єкту державної власності. Він – єдиний із політичних лідерів, який відреагував на питання щодо використання ним об’єктів державної власності – всупереч поширеній практиці ігнорування таких запитів.

Відтак, сподіваємося, нині питання зняті.

Ми очікуємо, що свобода слова, яка стала реальністю в країні за попередні п’ять років, спонукає журналістів до такої ж наполегливої уваги до інших політиків, їхніх статків, маєтків, декларацій про доходи, – і вимогливості щодо отримання відповідей від них", – підсумувала Ірина Ванникова.

Обговорити на форумі