друкувати


Ліплення та малювання допомагають зростати маляті в розумовому відношенні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-31 04:42:15
Тестування, проведене в Дитячому центрі Філадельфії (США), показало, що ідеальною іграшкою є пластилін. В експерименті, який тривав п'ять років, взяли участь 215 малят з невеликим відставанням у розвитку.

Його результати показали, що ліплення - ідеальний спосіб допомогти дітям здолати це відставання. Щодня з ними проводилися годинні заняття, повідомляє Освітній портал.

В результаті 70% малят навчилися розпізнавати букви і будувати з них фрази, а у 30% покращала мова. У всіх без виключення малят покращали комунікативні навики.

Вченими давно доведено, що рухи пальців рук (так звана дрібна моторика) знаходяться в тісному зв'язку з розумовим розвитком. Чим активніше маля діє пальчиками, тим раніше воно починає говорити. Річ у тому, що в корі головного мозку рухові і мовні ділянки знаходяться поруч. Причому мовні активно формуються під впливом імпульсів, що надходять від пальців рук.

Високий рівень розвитку дрібної моторики у дитини є одним з показників її хорошого фізичного і нервово-психічного розвитку. Ліплення, аплікація, малювання - все це не лише допомагає зростати маляті в розумовому відношенні, але і розкриває у ньому творчу особистість.

Обговорити на форумі