друкувати


За березень "Нафтогаз" зможе заплатити "Газпрому" власними засобами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-31 02:50:35
Віце-прем'єр-міністр з питань економіки Сергій Тігіпко допускає розрахунок Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" з російським "Газпромом" за поставлений в березні природний газ власними засобами.

"Цей місяць (березень), переконаний, вийде розрахуватися, можливо, і власними засобами на 100%. Ми працюємо над збалансуванням ситуації по "Нафтогазу", - сказав віце-прем'єр, повідомляє ТСН.

Крім того, Тігіпко відзначив, що уряд шукає шляхи рішення і інших проблемних питань у сфері держфінансів, назвавши серед них наповнення Пенсійного фонду і компенсацію податку на додану вартість.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що "Нафтогаз", починаючи з квітневих постачань, розраховуватиметься з "Газпромом" за імпортований газ за рахунок власних засобів.

Прем'єр при цьому повідомив, що за газ, поставлений в березні, "Нафтогаз" востаннє розплатиться з використанням державних коштів, проте їх частка не перевищить 10%.

У лютому "Нафтогаз" розраховував відпрацювати передоплату "Газпрому", отриману в 2009 році за транзит природного газу через територію України, до березня 2010 року.

Обговорити на форумі