друкувати


Уряд боротиметься з зарплатами "в конвертах"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-31 11:17:26
За рахунок боротьби із зарплатами "в конвертах" Міністерство фінансів планує залучити в бюджет додатково 10,25 млрд грн. Ці надходження передбачені проектом держбюджету на 2010 рік.

Проект передбачає встановлення розміру індикативної заробітної плати для окремих секторів економіки (для обліку при нарахуванні і сплати податку на доходи фізосіб і внесків до соцфондів), повідомляє ТСН.

При цьому в планах уряду - відмінити мораторій на перевірки, встановлений Кабміном Юлії Тимошенко з метою "обліку громадян, з якими належним чином не оформлені трудові відносини".

Іншими словами, після прийняття держбюджету у діючому вигляді по всіх підприємствах пройдуться податкові інспектора, які будуть настійливо рекомендувати підвищити зарплати до встановленого урядом рівня і паралельно вишукуватимуть працівників без оформлених трудових книжок.

Нагадаємо, у лютому поточного року офіційна середня зарплата працівників в Україні склала 1955 грн, що на 39 грн більше в порівнянні з даними за січень 2010 року.

Згідно з даними Держкомстату, найвищий рівень зарплат у країні отримували жителі Києва (3022 грн), Донецької (2224 грн) та Дніпропетровської областей (2033 грн).

Разом з тим, найнижчий рівень оплати праці в лютому був зафіксований у Тернопільській (1432 грн), Чернігівській (1453 грн) та Волинській областях (1441 грн).

Обговорити на форумі