друкувати


"Dziennik.Gazeta Prawna": Коментар "Правда про Україну"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-30 05:54:02
"Dziennik.Gazeta Prawna" публікує коментар "Правда про Україну", у якому зокрема наголошується:

- Український віце-прем‘єр Сергій Тігіпко заявив у суботу що він оприлюднить справжні розміри економічної прірви своєї країни, що він почне проведення реформ, які розморозять черговий транш кредиту з Міжнародного Валютного Фонду, повідомляє Освітній портал.

На його думку, український бюджетний дефіцит значно більший, ніж про це говорилося, і порівнювати його можна лише з грецьким бюджетним дефіцитом.

Добре сталося, що Тігіпко почав говорити як насправді виглядає екномічна криза в Україні. І добре сталося, що саме він про це каже. Якщо є над Дніпром політик, який знає що треба робити, аби країна не збанкрутувала, то це власне Тігіпко. Банкір і один з найзаможніших українців особисто зацікавлений у поліпшенні стану української економіки. Якщо він цього не зробить, то програють не лише іноземні інвестори, але й фірми, що пов‘язані з ним.

Ніщо так не мотивує українських політиків, як перспектива втрат у власному бізнесі.

Заява Тігіпка, - це також добра новина для Польщі. Дипломати у Києві не приховують, що сьогодні найголовніше не інтеграція України з НАТО і ЄС, а повернення економічної вірогідності і відновлення співпраці з МВФ.

Тільки піднімаючи економіку, наш сусід має шанс бути передбачуваним ринком, а не вічним джерелом проблем. І в результаті, - те на чому Варшаві залежить найбільше – частиною Європи, а не пострадянською тимчасовістю.

Обговорити на форумі