друкувати


Рахунки Івано-Франківської КЕЧ розблоковано судом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-30 11:28:16
Сьогодні стало відомо, що відповідно до рішення господарського суду Івано-Франківської області рахунки Івано-Франківської КЕЧ району було розблоковано.

Нагадаємо, що минулого тижня через некоректне заблокування державним казначейством рахунків установи під загрозою відключення від електроенергії опинився один з найбільших арсеналів Збройних Сил України розташований в Делятині, військовий аеродром на якому базується 114 бригада тактичної авіації, база зберігання ракетного пального в Ценжеві. Працівникам КЕЧі було суттєво затримано виплату заробітної платні.

Щоб уникнути підриву бойової готовності держави та можливої екологічної катастрофи керівництво КЕЧ звернулось до суду з відповідною заявою. Суд заслухавши пояснення військових, та дослідивши додані до заяви докази вирішив задовольнити заяву. Таким чином рахунки було розблоковано, а борг військовослужбовців перед ВАТ "Івано-Франківськгаз" було реструктуризовано по щомісячним виплатам.

На даний час ведуться виплати по поточним заборгованостям, які виникли через блокування, а найближчими днями, за словами начальника КЕЧ підполковника Валерія Мандзюка очікується поступлення коштів по виплаті за спожитий газ. Однак ситуація ускладнюється тим, що держава досить живе без бюджету, а це означає, що всі виплати по потребам КЕЧ проводяться державою лише у 12 відсотковому рахунку від минулорічного бюджету.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України
Обговорити на форумі