друкувати


Зелений чай корисний для зору

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-29 03:01:42
Лабораторні тести, проведені китайськими науковцями, довели, що споживання зеленого чаю захищає очі від багатьох захворювань, серед яких і глаукома.

Причина - у сильних актиоксидантах, що містяться у напої. Саме вони сприятливо впливають на зір людини. За спостереженнями вчених актиоксиданти нейтралізують дію вільних радикалів, що зберігає цілісність сітківки, повідомляє Газета.ua.

Про користь зеленого чаю вже багато говорили і дієтологи, і лікарі інших профілів. З попередніх досліджень відомо, що зелений чай захищає від раку, діабету, гіпертонії, підтримує нормальну вагу і навіть здатен вилікувати лейкемію. Сьогодні його благотворний вплив доведено також у найчутливішій частині людського тіла - сітківці очей.

Зелений чай вперше почали вживати понад чотири тисячі років тому у Китаї. За легендою, один з імператорів відпочивав біля чайного куща, і листок чаю впав йому у чашку з водою. Випивши її, той відчув бадьорість у всьому тілі, і відтоді зелений чай завоював популярність у всьому світі. У Європу чай привіз Марко Поло зі своєї подорожі у Східну Азію наприкінці тринадцятого століття, але популярності на Заході напій набув набагато пізніше.

Обговорити на форумі