друкувати


Прикарпаття – "благодатний грунт" для таеквондо

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-29 10:08:22
Через закулісні рішення спортивнх чиновників у івано-франківця-чемпіона України з таеквондо можуть виникнути проблеми з поїздкою на чемпіонат Європи.

Представники одразу двох івано-франківських клубів таеквондо вдало виступили в чемпіонатах України за версіями ВТФ (включена в програму Олімпійських ігор) та ІТФ цього східного єдиноборства, що відбулися відповідно в Харкові та Севастополі. Так, на харківському турнірі за версією ВТФ, який проводився за неолімпійськими ваговими категоріями та серед кадетів (юніорів), перемогу серед дорослих спортсменів у ваговій категорії до 80 кг здобув майстер спорту міжнародного класу коломиянин Петро Давидов. "Спортсмен вже третій рік поспіль вдало виступає на чемпіонатах України, - розповідає "Експресу" тренер Петра Олександр Корсак, - зараз він готується до участі в чемпіонаті Європи, який відбудеться в Санкт-Петербурзі".

Втім, як виявилось, через певні підводні течії з путівкою на вказаний турнір у хлопця можуть виникнути проблеми. "В спортивному керівництві, - продовжує пан Корсак, - існує негласний наказ не зараховувати у кандидати чи то до резерву на участь у міжнародних чемпіонатах спортсменів старшого віку". В свою чергу, Петрові вже за тридцять. Раніше вдало виступати на всеукраїнських змаганнях йому не дозволяла серйозна травма.

Достойно виступили і молоді таеквондисти: в різних вікових категоріях у них одне золото, два срібла і бронза, що дає вагомі підстави сподіватись на високі результати на Всеукраїнських молодіжних іграх.

Одночасно, в Сімферополі прикарпатські спортсмени стали одними з фаворитів турніру за версією ІТФ, взявши у різних вікових та вагових категоріях 13 золотих, 3 срібних та 3 бронзових медалей. "За підсумками чемпіонату, - розповідає заслужений тренер України Олег Соловей, - сформована збірна команда України для участі у 26-му Чемпіонаті Європи який відбудеться у Швеції, до складу якої увійшло чотири наших земляка".

Автор: Сергій БІЛИЙ
Фото: з архіву Олега Солов’я
Обговорити на форумі