друкувати


М.Палійчук: Я буду працювати на об’єднання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-27 04:45:45
"Я задоволений від того, як працював, не зважаючи на складнощі з подолання епідемії, повені, економічної кризи", - зазначив на підсумковій прес-конференції колишній вже голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук.

З його слів, Прикарпаття ніколи ще так високо не піднімалось, як за 2,5 роки його керування. Серед позитивних змін, що відбулися за його каденції, екс-губернатор, зокрема, назвав: вирішення ряду екологічних питань, таких як вивезення меланжу (з 2200 т цієї отрути, яка зберігалась в регіоні, 1300 т вже покинули нашу територію) та небезпечних пестицидів (більш як 130 т вивезено та 120 т заскладовано для вивозу); збереження на докризовому рівні фінансування життєво важливих галузей освіти та охорони здоров’я, значне покращення матеріально-технічної бази шкіл та медичних закладів; всебічна підтримка сфери культури та спорту, зокрема повернення у комунальну власність спортивних об’єктів (спорткомплекс у м.Рогатині, веслувальну базу у м.Бурштині, розпочато роботу щодо передачі на баланс ОДА трамплінового комплексу у смт.Ворохті) та впровадження програми побудови футбольних майданчиків у сільській місцевості; запровадження енергозберігаючих технологій у виробництві.

М.Палійчук відзначив плідну співпрацю з обласною радою і висловив переконання, що новий губернатор Михайло Вишиванюк як людина, яка знає ситуацію в області і є її патріотом, продовжить реалізацію розпочатого та запланованого. Він також висловив готовність допомагати новій обласній владі порадами в разі, якщо його допомога знадобиться.

Натомість дісталося "на горіхи" від екс-голови ОДА місцевим "бютівцям", які, керуючись не інтересами області, а амбіціями свого центрального керівництва, в ряді випадків чинили перешкоди вирішенню важливих для Прикарпаття питань. Зокрема, саме позиція депутатів від фракції БЮТ, зі слів М.Палійчука, не дозволила свого часу передати комплекс ворохтянських трамплінів на баланс управління спорту ОДА без права приватизації протягом 100 років. Тепер, в умовах відсутності бюджету, це буде зробити важче. А затягування процесу наближає цілковите знищення комплексу. Пан Палійчук ще раз довів журналістам свою позицію на президентських виборах. "Після першого туру я сказав "мій президент програв, але вибір людей поважаю", - зазначив він, - у другому турі я голосував проти всіх, оскільки не вважаю, що інший переможець був би кращим за теперішнього". Одночасно піддав критиці діяльність Уряду Ю.Тимошенко, яка безпідставно звинувачувала у своїх недопрацюваннях місцеву владу.

Журналістів також цікавило, чи було пов’язано затягування призначення нового губернатора з перемовинами, які нібито велися з М.Палійчуком. Екс-керівник області натомість повідомив, що, за умови, якби було створено коаліцію з В.Ющенком, він теоретично міг би погодитись на губернаторство, проте відкинув будь-які такі думки після формування коаліції в сучасному форматі. Зазначив, що не бачить себе в ролі особи яка зачитує 9 травня ветеранам Указ Президента про скасування присвоєння звання Героя України Степану Бандері, що суперечить його принципам. В той же час, на його думку, такий Указ теоретично можливий.

На завершення повідомив, що докладатиме зусиль до об’єднання усіх політичних сил краю, які йому імпонують за духом, навколо відстоювання інтересів області.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі