друкувати


Що є найбільшою проблемою для розвитку українського бізнесу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-27 02:52:09
Податки і збори, регулярні перевірки, отримання дозволів та ліцензування. Усі ці процедури є найбільшою проблемою для розвитку українського бізнесу. Про це місцевим бізнесменам повідомили представники Міжнародної Фінансової Корпорації.

У 2008-му дотримання цих регуляторних процедур коштувало приватному сектору понад 8 мільярдів гривень. А це додаткові робочі місця та заробітна плата. Відтак цей сектор економіки, за словами радника проекту "Інвестиційний клімат в Україні" Дмитра Пятаченка, потребує негайного реформування. Підприємець Віктор Мікіров понад 10-ть років займається виготовленням вікон, дверей та меблів. Бізнесмен переконаний регулярні перевірки та податки бізнесу не заважають.

Нині, за його словами, для покращення бізнесу потрібно розвивати внутрішній ринок, на якому б продавали товари українського виробника. Протягом минулого року Кабміном було прийнято близько 150-и постанов. Вони, кажуть чиновники, дещо покращують умови ведення бізнесу. До прикладу, тепер можна застосовувати принцип мовчазної згоди. Тобто підприємець може розпочати діяльність без отримання дозволу, якщо минає 10 днів з моменту надання усіх документів і він не одержує позитивної відповіді або відмови.



Джерело: Радіо "Західний полюс"
Обговорити на форумі