друкувати


Ціна газу для України залежатиме від обсягів імпорту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-25 06:04:39
Голова правління російського "Газпрому" Олексій Міллер заявляє, що ціни на газ для України будуть залежати, у тому числі, і від обсягів закуповуваного нею газу. Як повідомляє прес-служба українського уряду, про це Міллер заявив на зустрічі з прем’єром України Миколою Азровим.

Інших подробиць зустрічі в повідомленні не наводять. Прес-служба уряду практично повторює раніше оприлюднену інформацію "Газпрому" про те, що Азаров і Міллер обговорили виконання довгострокових контрактів на поставку й транзит російського газу, а також перспективи розвитку двосторонньої співпраці в газовій сфері, повідомляє Радіо Свобода.

Сторони також розглянули питання заповнення українських підземних газових сховищ газом в обсязі, достатньому для забезпечення в осінньо-зимовий період 2010-2011 років надійного транзиту російського газу в Європу й газопостачання українських споживачів, мовиться в повідомленні.

Раніше "Газпром" заявляв, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" в першому кварталі 2010 відбирає менше газу, ніж передбачено контрактом на поставку.

У 2010 році Україна планує імпортувати 27 мільярдів кубометрів газу.

Обговорити на форумі