друкувати


Європарламент наполягає на скасуванні віз для українців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-24 05:43:02
Європейський Парламент наполягає на скасуванні віз для українських громадян. Ця справа стала однією з головних тем засідання Комісії парламентської співпраці ЄС-Україна, в якому також взяв участь комісар з питань розширення Спільноти Штефан Фюле.

Голова делегації Європарламенту в справах України Павел Коваль наголошує, що нинішня ситуація ускладнює контакти між громадянами Європейського Союзу та України. Отже візи необхідно відмінити: "Про це потрібно сміливо говорити. Ще півроку тому скасування віз для України здавалося нездійсненною мрією. Натомість сьогодні під тиском Європейського Парламенту розпочинаються розмови про те, як дійти до безвізового режиму... Якщо не буде добрих стосунків між українцями та громадянами країн ЄС, то не буде також добрих взаємин між Україною та Європейським Союзом", повідомляє Польське радіо.

Співголова Комісії парламентської співпраці ЄС-Україна Борис Тарасюк підкреслює, що на даний момент саме візова справа має стати найважливішим питанням у відносинах між Києвом та Брюсселем, і це питання потрібно вирішити: "Слід взяти до уваги почуття українців. Вони, аби поїхати наприклад до Польщі повинні протягом багатьох годин вистояти в довгих чергах за візами. Мета номер один для влади і політиків – це знищення "візової стіни", яка ізолює мешканців України".

Досі в ЄС немає повної згоди в справі скасування візового режиму для українців. Найбільший противник такого рішення – Німеччина. Берлін неодноразово заявляв, що у випадку відміни віз для України з’являється загроза нелегальної імміграції та контрабанди зі Сходу.

Обговорити на форумі