друкувати


Хто річку Бистрицю забруднив?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-23 06:11:22
Великими маслянистими плямами сірого кольору з чітко окресленим контуром днями вкрилася поверхня річки Бистриця Надвірнянська неподалік Івано-Франківська.

Люди почали бити на сполох, адже протягом більше десяти років нічого подібного тут не траплялося. Мешканці міста і довколишні сіл переживають, що в річку скинули якісь хімічні відходи. Плями схожі на розбавлений у брудній воді пральний порошок. На місце забруднення прибули фахівці Державної екологічної інспекції в області. Вони відібрали проби води та заспокоїли людей, кажучи, що в річку, ймовірно, скинули відходи від деревообробки. "Але ми мусимо дочекатися результатів аналізів, які роблять за багатьма показниками, - коментує "Експресу" Ігор Тимчишин, начальник відділу Державної екоінспекції.

— І щоб там не було, але винні, яких ми обов’язково розшукаємо, будуть покарана, адже закон забороняє робити будь які викиди у водойми. А стоки та промислові відходи можуть спускатися в річку лише після повної біологічної очистки". Окрім екологів походженням маслянистих плям на Бистриці зацікавилися санепідеміологи, які також взяли воду на аналіз. Результати дослідження будуть представлені за кілька дінв.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі