друкувати


Японії загрожує дефіцит бюджету у 7 трлн ієн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-23 05:28:59
Уряду Японії може знадобитися збільшити обсяг випуску держоблігацій або відмовитися від ряду витрат через дефіцит бюджету в розмірі до 7 трлн ієн, з яким він може зіткнутися через рік, пише газета Nikkei.

Уряд Японії на чолі з Демократичною партією планує випустити нові облігації на рекордні 44 трлн ієн у новому фінансовому році, що починається 1 квітня, повідомляє Взгляд.

Можливо, йому буде потрібно випустити ще більше облігацій у зв'язку з очікуваним дефіцитом бюджету в розмірі 6-7 трлн ієн на тлі скорочення податкових надходжень, повідомила Nikkei.

Аналітики вважають, що збільшення обсягів випуску держоблігацій може підвищити загрозу зниження рейтингу Японії, в той час як держборг країни наближається до 200 відсотків ВВП.

Рейтингові агентства Fitch, Moody's і Standard & Poor's попередили Японію про те, що вона може зіткнутися зі зниженням рейтингу, що загрожує збільшенням вартості кредитів і може роздратувати інвесторів, і так стурбованих боргами Греції та ризиком неплатоспроможності деяких інших країн Європи.

Однак деякі аналітики налаштовані оптимістично, тому що заощадження японських сімей, що складають близько 15 трлн доларів, приблизно рівні розмірами економіки США, і ці гроші регулярно вкладаються в держборг країни.

Обговорити на форумі