друкувати


Китай купить акції найбільшої енергокомпанії США

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-23 04:42:42
Один з лідерів світового ринку електроенергетики - американська компанія AES стає частково китайською. Керівництво концерну, штаб-квартира якого знаходиться в одному з передмість Вашингтона, оголосив про продаж 15% акцій державному інвестиційному фонду Китаю China Investment Corp.

Про принципові плани реалізувати на ринку цей пакет керівництво AES повідомило ще в листопаді. Тепер, коли став відомий покупець, прояснилися і деякі деталі операції. Її вартість оцінюється в 1,58 млрд доларів. Завдяки цьому китайський фонд, що діє в даному випадку через одного зі своїх партнерів, отримує місце в раді директорів американської компанії. Всього він набуває 125,5 млн акцій за ціною 12,6 доларів за штуку, повідомляє Взгляд.

Американські експерти уточнюють, що портфель активів фонду China Investment Corp складає близько 300 млрд доларів, і він веде активну діяльність по всьому світу. Зокрема, на початку року стало відомо про його переговори з приводу прямих капіталовкладень в економіки Бразилії і Мексики. Тепер, як з'ясувалося, справа стосується і США, передає ІТАР-ТАРС.

Обговорити на форумі