друкувати


Про ліс зі швейцарцями

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-03-23 12:42:13
Лісівники Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей відтепер підвищуватимуть кваліфікацію у регіональному навчальному центрі, створеному на базі Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва, що на Прикарпатті за допомогою швейцарців.

За словами першого заступника голови Державного комітету лісового та мисливського господарства України Юрія Марчука, новація є продовженням попереднього українсько-швейцарського проекту сталого розвитку лісового господарства та невиснажливого лісокористування і включена до державної цільової програми "Ліси України". При перепідготовці враховуватиметься специфіка гірської території та передовий міжнародний досвід. Останній базується на максимальному наближенні до природних процесів, співпрацю і консультації з громадами, які проживають неподалік лісів щодо тих чи інших робіт, а також розробку лісових доріг.

"Ця подія має важливе значення в розбудові сучасної конкурентноспроможної системи ведення лісового господарства в Україні, — каже Мануель Еттер, директор швейцарського бюро співробітництва. — Її основною складовою є майбутні високопрофесійні кадри. Тому від діяльності цього центру ми очікуємо високих результатів, які призведуть до змін у цій галузі". Наразі завдяки Швейцарсько-українському проекту FORZA у центр закуплено меблі, комп’ютерну і оргтехніку, навчальну та методичну літературу. І перша група 25 слухачів вже розпочала навчання.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі